Osmancık'ta bahar coşkusu: Hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu Osmancık'ta bahar coşkusu: Hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Amasya’da yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzellikler gezilerek, öğrenciler birçok konuda bilgilendirildi. Öğrencilerin özellikle Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Miniatürk Amasya Müzesinden çok etkilendiğini belirten Egemen Karabacak, herkesin mutlaka gelip görmesi gereken tarihi bir şehir olduğunu ifade etti. Karabacak, ayrıca Osmancık Belediyesine ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu gezide birçok öğrenci ömürlerinde ilk defa müze ile tanıştı. Mahallesinden bile dışarı çıkmamış olan bazı öğrenciler, ailelerinden uzakta özgürce güzel bir gün geçirdi. Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Arkeoloji Müzesi, 2.Beyazıt Cami ve Külliyesi, Miniatürk Amasya, Kral Kaya Mezarları, Hüsni Hat Müzesi, Bimerhane gibi tarihi yerler gezilerek, Yeşil Irmak kenarında bulunan Osmanlı mimarisi ile yapılmış tarihi konaklar da gösterilmiş, ırmak kenarı gecenin loş ışığında gezildi. Verimli bir gezinin ardından öğrenciler akşam saatlerinde evlerine bırakıldı.