Jandarmadan Öbektaşlı öğrencilere eğitim Jandarmadan Öbektaşlı öğrencilere eğitim

Osmancık ilçesine bağlı Aşağızeytin Köyü'nde gerçekleştirilen zeytin yetiştiriciliği projesi, zeytin fidanlarının boy vermesi ile meyvelerini vermeye başladı. Her ne kadar zeytin yetiştiriciliği zorlu ve emek gerektiren bir süreç olsa da, ilçede hayata geçirilen bu proje hem yerel halkın, hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Osmancık'ta Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi, Osmancık Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenerek hayata geçirildi. Zeytin bahçeleri, hem bölge halkının ekonomisine katkı sağlarken, hem de görenlerin ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Aşağızeytin Köyü'nde zeytin bahçelerini ziyaret etti. Kaymakam Akpay, dikim aşamasından bu yana fidanların büyük bir hızla geliştiğini ve projenin başarıyla yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin zeytin yetiştiriciliği konusunda yeni bir soluk kazandığının müjdesini veren bu proje, Çorum'un Osmancık ilçesinde zeytin yetiştiriciliğinin gelecekte nasıl bir potansiyel taşıyacağının da işaretlerini veriyor.

Ebru Çalık