Gazetemiz www.osmancikhaber.com.tr Köşe Yazarı olan Prof. Dr. Vedat Deniz’in Celal Şengör ile ilgili yazmış olduğu yazı İspanyol “NOTICIAS İnternet Gazetesi’nde yayınlandı.

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve www.osmancikhaber.com.tr ‘nin Köşe Yazarı olan Prof.Dr. Vedat Deniz, 2 ayrı bölüm olarak yazmış olduğu “Prof.Dr. M. Celal Şengör haklı mı?” başlıklı köşe yazılarından ilki, İspanyol NOTICIAS-Ultimas noticias en Espanol hoy internet gazetesinde İspanyolcaya çevrilerek yayınlandı.

VEDAT DENİZ, CELAL ŞENGÖR’ÜN BİLİMSEL YÖNÜNÜ ELE ALDI 

Vedat Deniz, www.osmancikhaber.com.tr ‘deki köşe yazısında Celal Şengör’ün ülkemizdeki madenlerin üretimine karşı çıkan çevreciler için söylediği “Madencilik doğayı tahrip eder diyen adamı kovacaksın. … Bu çevreciler zır cahil grubu, … Ben çevreciyim, ben avukatım diyene...defol git diyeceksin” ifadelerine yazılı ve görsel basında çıkan tepkiler üzerine konuyu kaleme almıştı.

Prof.Dr. Vedat Deniz’in 18 Aralık 2023 tarihindeki birinci bölüm yazısında Celal Şengör’ün bilimsel yönünü irdelerken, 26 Aralık tarihindeki ikinci bölüm yazısında Şengör’ün madencilik faaliyetleri ile ilgili söylediği sözlerine konu uzmanı olarak Dünyada ve Türkiye’de Madencilik ve Çevre-Orman ilişkisi konularını irdelemiştir. 

Celal Şengör’ün söylediği sözlerin toplumun bazı kesimini kırdığı ve üzdüğünü, fakat Şengör’ün son 100 yılda nadir gelen, Dünya çapında tanımış ve otorite kabul edilmiş bir bilim insanı olduğunu belirtmişti.

Şengör’ün bir bilim insanı olarak sarf ettiği sert ifadelerin ülke kalkınması için yeraltı kaynaklarımızı çıkarmadan zenginleşemeyeceğimizi vurgulamak ve halkı bu konuda uyarmak adına yaptığını ifade etmişti.

YEDAŞ duyurdu: Çorum'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler ve ilçeler YEDAŞ duyurdu: Çorum'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak mahalleler ve ilçeler

Prof.Dr. Deniz, yazısında bir bilim insanı ile filozof arasındaki farkı anlatırken Celal Şengör’ü Dünya’dan Galile, Davinci, Newton ve Einstein gibi filozoflar ile bizim tarihimizdeki Lokman Hekim, Farabi, İbni Sina ve Hezârfen Çelebi gibi son yüzyılın filozofu olduğunu belirtmişti.

Şengör gibi Dünya çapında tanımış bir başka filozofumuzun olmadığını ve bu nedenle onun halkın bir kesimi için sert ve kırıcı olan sözlerini tahammül etmemiz gerektiğini ve bilimin temelinde de yanlışlıklara karşı eleştiri yapmak ve karşı çıkmak en temel görevi olduğunu ifade etmiştir.

NOTICIAS adlı İspanyol gazetesinin Celal Şengör’ün son yüzyılın filozofu olarak görülmesinden dolayı Prof.Dr. Vedat Deniz’in iki bölüm olarak yazdığı yazının birinci bölümünü yayınlamıştır.

Haberin çıktığı ilgili link;

https://noticias.firenews.video/cocina/profe-dr-vedat-deniz-prof-dr-tiene-razon-el-senor-celal-sengor-1-noticias-de-corum-osmancik-noticias-de-ultima-hora-de-corum-noticias-de-corum/