Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi Samsun'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 2 lisans ile 4 ön lisans programı açılacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümler ile bunların hangi üniversitelerde olacağını açıkladı. İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen programa Ondokuz Mayıs Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da katıldı.

Toplantıda OMÜ’de; Yazılım Geliştirme, Bilgi Güvenliği Teknolojisi lisans ve Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Arka-Yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama, İnsansız Araç Teknikerliği ön lisans programlarının açılması yönündeki karar Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından açıklandı. “Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" kurulacak üniversiteler arasında OMÜ de yer aldı.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. İstihdam odaklı programları devreye sokarken işlevini kaybeden programları sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilim daha da güçlenecektir" dedi.