Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Osmancıklı hemşehrimiz Talip Geylan okul öncesi sınıflarına ivedi tedbir alınmasını isteyerek haftalık ilave 6 saat ek ders ücreti ödemesini talep etti.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın işte o açıklaması:

Elektrikli araçlarda yangın güvenliği eğitimi Elektrikli araçlarda yangın güvenliği eğitimi

"Okul öncesi sınıflarına ivedi tedbir alınmalı. Bakanlık bu öğretim yılında ana sınıfları için velilerden katkı alınmayacağını duyurdu. Başta yardımcı personel olmak üzere ana sınıflarının giderleri bu bütçeden karşılanıyordu. Mevcutları 30 kişiye ulaşan sınıflarda düzen nasıl işleyecek?

Teneffüs hakkı olmayan ana sınıflarında, öğretmenlerimiz kendilerinin ya da öğrencilerinin lavabo ihtiyaçlarını dahi nasıl karşılayacaklar hiç düşünülmüyor mu? MEB bu konuda acil tedbir geliştirmeli, ana sınıflarının ihtiyaçlarının karşılanması için müstakil bütçe tahsis etmelidir. Ayrıca okul öncesi öğretmenlerimize de teneffüs hakkı verilmeli ya da haftalık ilave 6 saat ek ders ücreti ödemelidir.

Öte yandan, özellikle veliler nezdinde, okul öncesi eğitimin temel eğitimin asli unsuru olduğu ve ana sınıfı öğretmenlerimizin adeta bakıcı gibi görülmesini engelleyecek bir şuurun yerleşmesi için başta okul yöneticileri olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığının tutum geliştirmesi de elzemdir." dedi.