Mutfakta hızlı ve lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler, buraya! Mayasız poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi taçlandıracak, herkesin bayılacağı poğaçalar yapabileceksiniz. Üstelik bu tarif için uzman bir aşçı olmanıza gerek yok!

Ev yapımı poğaça lezzetini özleyenler ama maya ile uğraşmak istemeyenler için harika bir haberimiz var! Mayasız ve kolay poğaça tarifimizle, mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzeti maksimuma çıkaracaksınız. İşte lezzetli poğaçalarınız için gereken her şey...

Mayasız poğaça yapmak mı? Evet, doğru duydunuz! Bu kolay ve pratik tarif ile maya arayışına son. Az malzemeyle, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha verimli hale getirecek. Hadi başlayalım!

Mayasız Kolay Poğaça Malzemeleri

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)

½ su bardağı süt (100 ml)

50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

3,3 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri

İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin yoğurma kabına alalım. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Unumuzu eleyelim ve elenen unun yarısı kaba ekleyin. Ardından tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştıralım.

Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcınızı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kalan diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyelim.

Hamurunuz ele yapışmayan kıvama elmiş olmalı.

Hamurunuzu öncelikle 4 eşit parçaya ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölelim.

Elde ettiğiniz hamur sayısı 12 adet olmalı.

Hamurlarınızı eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verelim.

Hamurlarınızı eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayalım.

Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyalım. (Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine koyabilirsiniz.) Peyniri koymanızın ardından hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirelim. Hamurun güzelce kapandığından emin olalım.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayalım.

Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizelim.

1 yumurtayı sarısından ayıralım ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürelim.

Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirelim. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirelim.

Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirelim.

Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğuyan poğaçalarınızı buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Bu mayasız poğaça tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Pratik malzemeler ve kolay adımlarla, kısa sürede muhteşem poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Mayasız olmasına rağmen kabarık ve lezzetli poğaçalarınızla, kahvaltılarınızı ve atıştırmalıklarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Tarifimizi denediğinizde, ev yapımı poğaçaların ne kadar basit ve doyurucu olabileceğini göreceksiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi