AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Muhsin Dere, Çorum’da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerini ziyaret etti.

31 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Milli Savunma Bakanlığı önceki dönem Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde esnaf ve sanatkâr odalarını ziyaret ederek esnafı dinleyen Başkan Aday Adayı Muhsin Dere, son olarak da esnafa kredi imkânı sunan kefalet kooperatiflerine ziyarette bulundu. İlk olarak Hitit Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret eden Dere, kooperatif başkanı Erdoğan Çerikci ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Dere, ardından da çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne giderek başkan Vedat Canbek ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaretleri sırasında kooperatiflerin durumu hakkında bilgiler alan Muhsin Dere, çeşitli konularda düşüncelerini de paylaştı. Çorum belediye başkanı olması halinde yapmayı planladığı projelerden de bahseden Muhsin Dere, Çorum’un en önemli problemlerinden biri olan nüfus göçünün önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Göçü önlemin yolunun da insanlara geçim kaynağı yaratmak olduğunu belirten Muhsin Dere, “Hem Çorum’dan göçün önlenmesi, hem de gidenlerin geri dönmesi için insanlara istihdam yaratmak lazım. Bunun yolu da sanayileşmekten geçiyor. Çorum’u sanayi üssü yapabilecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Çorum’a ilçeleriyle birlikte farklı alanlarda yeni organize sanayileri mutlaka kazandırmalıyız. Çorum, göç veren değil, göç alan şehir olmalı. Bugüne kadar başta Ankara, İstanbul olmak üzere değişik kentlere göç etmiş Çorumlu hemşehrilerimizi geri döndürmeliyiz. Onlara, iş imkânları, yatırım fırsatları sunmalıyız” dedi.

Vali, Belediye Başkanı ve Rektör Çorum için TBMM’de! Vali, Belediye Başkanı ve Rektör Çorum için TBMM’de!

Yönetim anlayışında istişareye büyük önem verdiğini ve başkan seçilmesi halinde de her konuyu mutlaka istişare edeceğini söyleyen Muhsin Dere, liyakatli bir ekip kuracağını, işinin ehli insanlarla çalışacağını belirterek, “İnsanlara iş ve ekmek vermek noktasında ön tıkayan olmayacağız” diye konuştu.