Kaşık Tatlısı, muhallebisi ve çikolatalı katmanıyla tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tatlı krizlerinize çözüm olacak. Lezzetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız, Kaşık Tatlısı tam da aradığınız tarif! İşte detaylar...

Çikolata ve vanilyanın mükemmel uyumu Kaşık Tatlısı ile karşınızda! Hem muhallebisi hem de çikolatalı katmanı ile iki katmanlı bu lezzet şöleni, evde kolayca yapabileceğiniz harika bir tarif. Tatlı keyfinize keyif katmak istiyorsanız, işte Kaşık Tatlısı tarifi...

Kaşık Tatlısı, muhallebi ve çikolatalı katmanıyla tatlı severleri mest edecek bir lezzet. Hem yapımı kolay hem de enfes bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Tatlı krizlerinize son vermek ve sofralarınıza lezzet katmak için Kaşık Tatlısı tarifini mutlaka deneyin. İşte adım adım yapılışı...

KAŞIK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

Bu Poğaça Tarifiyle herkes usta olacak: Herkesin seveceği Yumuşacık Kabaran Poğaça tarifi Bu Poğaça Tarifiyle herkes usta olacak: Herkesin seveceği Yumuşacık Kabaran Poğaça tarifi

Muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gram tereyağı

Çikolatalı katman için;

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
70 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su

TARİF

İlk olarak muhallebisi için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım. Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama dökerek soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim.

Kaşık Tatlısı, muhallebi ve çikolatalı katmanıyla sofralarınıza lezzet katacak harika bir tatlı. Kolay yapımı ve enfes tadıyla tatlı krizlerinize son verecek bu tarifi mutlaka deneyin. Kaşık Tatlısı tarifi ile sevdiklerinizi şımartın ve sofralarınıza tatlı bir dokunuş katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi