Ev yapımı kısırın lezzeti bir başka olur. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için, adım adım hazırlayabileceğiniz muhteşem bir kısır tarifi sizleri bekliyor.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden kısır, her zaman sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından biri olmuştur. Bu tarifle kısır yapmanın hem pratik hem de sağlıklı yolunu keşfedeceksiniz.

Sağlıklı beslenmeyi önemseyenler için kısır, mükemmel bir seçenek. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla harmanlayarak sizlere sunuyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz kısır tarifi!

Kısır Tarifi

Malzemeler

20 dakikada nasıl mükemmel poğaça yapılır? Ponçik Poğaça yapmanın püf noktaları ve tarifi 20 dakikada nasıl mükemmel poğaça yapılır? Ponçik Poğaça yapmanın püf noktaları ve tarifi

2 su bardağı ince köftelik bulgur
1-2 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
1 dolu çorba kaşığı domates biber salçası karışık
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 küçük limonun suyu
Pul biber ( isteğe bağlı)
Tuz
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Garnitürü için;

1 küçük domates
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet salatalık
Yarım kırmızı kapya biber
4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
1-2 diş küçük sarımsak

Kısır Tarifi

Öncelikle kısırımızın bulgurunu hazırlamak için yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları, rendelediğiz sarımsakları tencereye alıyoruz ve kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz. Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
Salçamızın içine kırmızı toz biber, nane, kimyonu ekleyip çok az daha çeviriyoruz ve limon suyunu da ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
Bulgurumuzun üzerine suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz. Bu aşamada ocağı kullanmıyoruz.
Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
Demlenen bulguru karıştırıyoruz ve hemen soğuması için başka bir kabın içine alıyoruz. Soğumadan yeşillikleri ilave etmeyelim. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
Bulgurumuz soğuduktan sonra içine yeşillikleri mizi ilave ediyoruz. Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın.
Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Evde hazırlanan kısırın lezzeti paha biçilemez. Bu adım adım tarifle, sağlıklı ve lezzetli kısır yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Türk mutfağının bu vazgeçilmez lezzeti, hem besleyici hem de pratik oluşuyla her damağa hitap ediyor. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz tarifi deneyerek kısır ustası olma yolunda ilk adımınızı atın. Afiyet olsun!