Revani tatlısı, lezzetli ve hafif bir şerbetli tatlı arayışında olanların favorisi. Bu kolay ve pratik tarif ile revaniniz pofuduk ve lezzetli olacak. Hazırlamaya hazır mısınız?

Kolay ve lezzetli: Hazır yufkadan en kolay Patatesli Börek tarifi Kolay ve lezzetli: Hazır yufkadan en kolay Patatesli Börek tarifi

Hem göze hem damağa hitap eden revani, şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip. Bu basit ve lezzetli tarifle, evinizde revani yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. İşte revani tarifiniz...

Misafirlerinize sunabileceğiniz en iyi tatlılardan biri olan revani, yapımı kolay olduğu kadar lezzetiyle de unutulmaz. Ustalık gerektirmeyen bu tarif ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz?

MALZEMELER

3 adet yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

TARİF

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.

Revani, şerbetli tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet. Bu tarif ile revaninizi daha önce hiç olmadığı kadar lezzetli ve pofuduk yapabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de son derece hafif olan bu tatlı, tüm misafirlerinizden tam puan alacak. Unutmayın, revani yaparken tarife sadık kalmak ve malzemelerin kalitesine dikkat etmek, mükemmel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Şimdi deneyin ve bu muhteşem lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!