Mısır ununun eşsiz lezzetiyle tanışmaya hazır mısınız? Bu kolay ve pratik mısır unlu poğaça tarifi, hem evdeki malzemelerle kolayca yapılabilir hem de misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet sunar.

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi sevenler için mısır unlu poğaça, harika bir seçenek. Bu tarif, adım adım size eşlik edecek ve sonunda lezzetli sonuçlar almanızı sağlayacak.

Mısır unu ile yapılan bu poğaça, lezzeti ve pratikliği ile kısa sürede mutfakta favoriniz olacak. Yumuşak içi ve kıtır dışı ile mısır unlu poğaça tarifi, her zaman elinizin altında olmalı.

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

Yaz sıcağında serinleten Kurabiye tarifi! Margarinsiz Limonlu Kurabiye nasıl yapılır? Yaz sıcağında serinleten Kurabiye tarifi! Margarinsiz Limonlu Kurabiye nasıl yapılır?

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.

Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim. 

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.

Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu mısır unlu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu poğaçalar, çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Tarifi deneyin ve mısır ununun lezzet farkını kendiniz görün. Afiyet olsun!