Bu rehber, evde su böreği yapmanın tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor. Geleneksel bu lezzeti evinizde yaparak, sevdiklerinize unutulmaz bir ziyafet sunabilirsiniz. Malzemelerden başlayarak, hamurun hazırlanışı ve pişirme teknikleriyle, su böreğinin püf noktalarını keşfedin.

Evinizde su böreği yapmaya karar verdiyseniz, doğru yerdesiniz. Bu detaylı tarif, başlangıçtan sonuca kadar her aşamada sizi yönlendirecek. Malzemeler, hamur yoğurma, yufka açma ve pişirme süreçlerinin her birini adım adım anlatıyoruz.

Bir dilim kimseye yetmeyecek: Pandispanya ve kahve ile Nefis Tiramisu tarifi Bir dilim kimseye yetmeyecek: Pandispanya ve kahve ile Nefis Tiramisu tarifi

Su böreği, peynirli ve nefis yufkaların mükemmel uyumuyla vazgeçilmez bir lezzettir. Bu yazıda, su böreği yapmanın tüm sırlarını bulacaksınız. Başarılı bir su böreği için bilmeniz gereken her detayı, kolay anlaşılır adımlarla sunuyoruz.

SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

4.5 su bardağı un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz

Yufkaları açmak için:

1 su bardağı un
1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için:

200 gr ufalanmış beyaz peynir
Hamur araları için:
200 gr tereyağı
1.5 su bardağı ılık süt
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Su böreği yapmak, Türk mutfağının en değerli geleneğini yaşatmanın bir yolu. Bu tarif ile evde su böreği yaparak, hem lezzetli hem de gösterişli sonuçlar elde edebilirsiniz. Yapımı biraz zahmetli olsa da, sonunda ortaya çıkan enfes lezzet, tüm çabanıza değecektir. Şimdi bu tarifi deneyin ve ailenizi bu geleneksel lezzetle şımartın!

Editör: Haber Merkezi