Elma ve tarçının eşsiz uyumu, elmalı kurabiye tarifiyle sofralarınıza taşınıyor. Bu kolay ve pratik tarifle, çay saatleriniz artık daha keyifli geçecek.

Her mevsim bulabileceğiniz elmalarla hazırlayabileceğiniz elmalı kurabiye, misafirleriniz için harika bir seçenek olabilir. İşte lezzetli ve pratik elmalı kurabiye tarifi!

Elmalı kurabiye, ağızda dağılan yapısıyla herkesin beğenisini kazanacak. Bu kolay tarif ile misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunmaya hazır olun.

MALZEMELER

Hamuru için:

250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi için:

3 adet rendelenmiş elma
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

İlk olarak rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca ceviz de konulur.
Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Hazırladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hazır olan hamur 5 bezeye ayrılır.
Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak sigara böreği sarar gibi sarınız.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz.

Elmalı kurabiye, tarifin basitliği ve sonuçta elde edilen enfes tat ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Bu tarifi deneyerek, ev yapımı lezzetlerle sofralarınızı zenginleştirebilir, misafirlerinizi memnun edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi