Saadet Partisi Çorum Tanıtım Medya ve İletişim Başkanı Abdullah Gökgöz,  27 Şubat 2011 yılından aramızdan ayrılarak ahirete irtihal eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklamada bulundu. 

Gökgöz, bazı siyasi partilerin veya grupların son zamanlarda Milli Görüşü dillendirmeye başladığını hatırlatarak, “Milli Görüşün adresi Saadet Partisi’dir,  birileri çıkıp da bizde Milli görüşcüyüz derse Palyaçoya benzer” dedi.

Gökgöz, “Bu dünyaya bir Erbakan geldi, ömrünü tüm insanlığın saadeti için takatinin sonuna kadar cihat şuuru ile habibine teslim etti. En zor zamanlarında bile inandığı değerlerden taviz vermeyen cennet mekan Erbakan ardından  başta milli görüşçüler ve onun siyaset anlayışına saygı duyan tüm Türkiye ve İslam alemi vefatın seniyei devriyesinde  hayırla yad etmektedir.

Şunu burandan belirtmek isterim ki Rahmetli Erbakan hocamızın yolu Milli Görüştür, bunu defaatle tüm dünyaya  ilan etmiştir vefatından öncede Milli Görüşün adresi Saadet Partisi’dir,  birileri çıkıp da bizde Milli görüşcüyüz derse Palyaçoya benzer ifadelerini kullanmıştır.

Bazı  siyasi parti temsilcilerinin bugünlerde Milli Görüşü dillendirmeye başladığına dikkati çeken Gökgöz, “eğer samimiyseniz adres Saadet Partisi'dir” diye seslendi.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Gökgöz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Kimileri çıkıp hocamızın soyundan geldiğini söyleyerek, kimileri de kemik edebiyatı yapmaktadır, (hocamızın kemiklerini sızlatıyorsunuz diyorlar) biz Milli Görüşçüler hocamızın izindeyiz hiç taviz vermedik, şimdi birileri çıkmış Saadet Partisi’nden ayrılırken ‘oda değiştirdim siyasi yaşantıma diğer oda, diğer partide devam edeceğim’ diyor kendisine hocamın tabiri yeterli gelir sanırım. 

Milli Görüş davasında Erbakan hocamızın yolu ne ise aynen manevi evlatları olarak aynı kararlılıkla yoluna devam ediyoruz, büyüklerimizin aldığı kararlar hiç bir zaman boyumuzu önümüze eğdirmediler Allah onlardan razı olsun. 
Erbakan hocamızı anmaktan ziyade, söylemleriyle, eylemleri ile ileri görüşlülüğü ile bugünlere yarınlar ışık tutan ifadelerini anlamamız gerekiyor. Vefatından önce bir sözünü belirtmek isterim ki; “Toprak ayağımızın altından kayıyor'' ifadesini şu şekilde yorumlayabiliriz. Hocamız ahlaki ve manevi çöküşü ile  birlikte ulusu perişan edeceği tüm değerlerini kaybeden bir toplumun Avrupalılaşmak adına arkasında beyin göçü ile birlikte ülkenin maalesef Ortadoğu ülkelerinden daha beter duruma geleceği ve gerek ekonomisiyle de  ve Afrika ülkelerine işaret etmiştir. 

“ERBAKAN OLMAK YÜREK İSTER”

Yine Erbakan hocamız 'Aşk ve azim tekeden bile süt çıkarır'' ifadesiyle de asla umutsuz olmamalıyız kararlı ve azimle tüm insanlığı için sabrederek çalışmalıyız olarak algılayabiliriz. Bugün tüm dünyada, mazlum coğrafyalarda Müslüman kanı akmaya devam ediyor Filisitin'de yaşananlar maalesef tüm İslam ülkelerinin gözünün içinde cereyan ederken kınamaktan öte gitmeyen mitingler yapan iktidar ve yandaşları artık kendi gündemlerinden çıkarmış ve İsrail'le olan ticaretine devam etmektedir. Filistin meselesi Müslümanların en büyük ve en çetin imtihanı olacaktır. 54. Erbakan hükümetinde bir tek Filistinlinin burnu dahi kanamazken o dönem Ortadoğu’nun gayri meşru çocuğu İsrail korkusundan eli kolu bağlandı. Erbakan olmak yürek ister yürek.

Hocamızın dünya siyasetini anlamak ve anlatmaya kelimeler yetmez. Her bir Milli Görüşçü Saadet Partili oy merkezli siyaset derdinde değil hak merkezli siyasetin içinde takatinin sonuna kadar bu dava için nefer olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hocamızla aynı inanç ve düsturla yolumuza devam ediyoruz. 

Bir kez daha cennet mekan hocamızı rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Rabbim makamını ali eylesin. Hocam unutmayacağız, unutturmayacağız.”