Çorum’da basın toplantısı düzenleyen İdris Şahin, "Demokrasi mi, otokrasi mi istiyorsunuz? Varlık mı, yokluk mu istiyorsunuz? Adalet mi, yoksa istibdat mı istiyorsunuz? Refah mı, göreceli fakirlik mi istiyorsunuz? İşte onun kararını vereceğimiz bir gündür 28 Mayıs" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Av. İdris Şahin, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda Millet İttifakı temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gündemi ve seçim hazırlıklarını değerlendirdi.
İdris Şahin, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından karşılandı. Başaranhıncal ve Millet İttifakı temsilcileri ile bir süre sohbet eden Şahin, daha sonra TSO Meclis Salonu’nda geniş katılımlı basın toplantısı düzenledi.

İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi! İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!

Toplantıya; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, CHP İl Başkanı Ümit Er, İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Hüsamettin Öztürk, Gelecek Partisi İl Başkanı İsmail Barış Coşgunsu, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Damar, Millet İttifakına destek veren partilerin milletvekili adayları, merkez ilçe başkanları, il-ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile bazı konuklar katıldı.
Siyasi partilerin il başkanları ve Milletvekili Mehmet Tahtasız, birer açılış ve selamlama konuşması yaparak 28 Mayıs seçimlerinin önemi üzerinde durdu ve tüm seçmenleri Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye davet etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ise 28 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından bir milat olduğunu dile getirerek, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilmesi için destek istedi.

Şahin, “Medeniyetlerin beşiği olan Çorum, gerçekten kararını vermiş. Parlamento dağılımında farklılık ortaya koymamış olabilirler ama 20 yıl sonrasında ilk defa Çorum merkezde Millet İttifakı'nın bileşenleri ve milletvekili adayları, iktidar partisininkilerden çok daha fazla oy alarak birinci parti çıkmıştır. Sizleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu ile dönüşüm yaşadığını anlatan Şahin, "2010'dan bu yana Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişimi ve dönüşümü görmeyen, ülkenin 85 milyonunu kucaklayacak bir cumhurbaşkanı adayı olduğunu görmeyecek zihniyete karşı, hem parlamentodaki kişiliğine, insanlığına, hem devletteki tecrübesine sonuna kadar kefil olduğumuz, emanete ihanet etmeyeceğini bildiğimiz, kamu malına el uzatmayacağını ve devletin malını kullanırken vicdanına danışarak hareket edeceğini bildiğimiz için Altılı Masa bileşenleri olarak bu ülkenin 13'üncü cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır' diyoruz. Ona destek için Çorum'dayız" ifadesini kullandı.

İdris Şahin; “6 siyasi partiyi yan yana getiren ülkede kaybolan adalet anlayışıdır” diyerek, iktidarın başlangıçta güzel işler yaptığını ancak son 7-8 yıldır yorgun olduğunu, mevcut iktidarın ülkeye verebileceği bir şeyin kalmadığını anlattı.

Şahin; “Bu iktidar başlangıç itibariyle güzel şeyler yaptı. Özellikle son 7-8 yıldır bu yorgun iktidarın ne Çorum’a ne Türkiye’ye verebildiği birşey yok. 28 Mayıs’ta millet iktidara hadi devam dese büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya geleceğiz. Bugünler daha iyi günlerimiz. Mevcut iktidarın devam etmesi halinde akıldan, bilimden yoksun ekonomi politikalarıyla ülkeyi tam manasıyla uçurumun önüne getirecekler. 6 siyasi partiyi yan yana getiren nedir diye soracak olursanız, ülkede kaybolan adalet anlayışı. 85 milyona sorduğumuzda 2002’nin Türkiye’sini arar hale geldik. Çarşı pazar yanıyor. Alım gücü düştü. Yumurtanın üretim şehri olan Çorum’da artık 8’li 10’lu paketlerle yumurtanın alındığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi