Çorum Eski Devlet Hastanesi’nin bir türlü ihale edilmemesine Çorum'da Millet İttifakı İl Başkanları, İlçe Başkanları ve yöneticiler hastane önünde bir araya gelerek tepki gösterdi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Tahtasız açıklamasında, “Halkımız ve sizlerle birlikte Çorum Devlet Hastanemizin açılması için vermiş olduğumuz mücadelenin 6.yılındayız.Bu yıllar içerisinde AKP il başkanı, milletvekilleri, sağlık bakanı ve Cumhurbaşkanı defalarca Çorum halkını kandırdınız.2017 yılında Çorum kamuoyunun ve bizlerin ısrarla uyarmasına rağmen Çorum Devlet Hastanemizi kapattınız” dedi.

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

Milletvekili Mehmet Tahtasız açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Sağlık hizmetlerinde üç basamak var

1.Basamak Aile Hekimi uygulaması

2.Basamak Devlet Hastanesi

3.Basamak eğitim ve araştırma hastanesi

İlimizde maalesef 6 yıldır devlet hastanesi kapalı. Çorum’da eğitim ve araştırma hastanemiz sağlık hizmetlerini yerine getirmekte zorlanıyor.Eğitim ve Araştırma hastanemizde birçok branşta uzman doktor eksiği var.

“YILLARDIR BU EKSİKLİK GİDERİLMİYOR”

Çorum halkı hastanemizden muayene için, ameliyat için, emar ve ultrason çektirmek için sıra almakta zorlanıyor. Hastanemizde aşırı yükten dolayı klimalar arızalı, birçok sağlık gereçleri yetersiz durumda.

6 yıldır halkımızla ve ittifak il başkanları ile yaptığımız eylemler sonucunda dönemin AKP milletvekili 2020 ekim ayında basının sorusu üzerine bir müjde verdi. Cumhurbaşkanımızla görüştük. Sağlık bakanımıza gerekli talimatlar verildi. Çorum devlet hastanemiz 2021 yılında hizmete açılacak.

Bu sözün yalan çıkması üzerine Cumhurbaşkanının talimatıyla sağlık bakanı yeni bir tarih açıkladı. 12 Aralık 2022yılında Çorum Devlet Hastanesi ihalemiz yapılacak hayırlı olsun.

“BU MÜJDEDE YALAN ÇIKTI”

Ne hikmetse hiçbir müteahhit ihaleye katılmadı. AKP milletvekilleri bunun üzerine seçim öncesi Cumhurbaşkanı ve sağlık bakanıyla görüşerek Çorum halkına bir müjde daha açıkladılar. 17 Mart 2023 devlet hastanesi ihalemiz yapılacak. Bu müjdede yalan çıktı. AKP il başkanı Cumhurbaşkanı ile yapılan il başkanları toplantısından sonra Çorum halkına bir müjdede o verdi. 22 Ağustos 2023 devlet hastanesi ihalemiz yapılacak. O ihalede yalan çıktı.

Dün AKP milletvekilinin sağlık bakanıyla görüşmesinde bir müjde daha verdi. Sağlıkta Çorum bölgenin yıldızı olacak dedi ve Çorum Devlet Hastanesi ihalesinin 29 Eylül 2023 tarihinde Çorum Devlet Hastanesi ihalesin yapılacak olduğunu söyledi. Buradan sesleniyorum AKP il başkanı, AKP milletvekilleri, AKP sağlık bakanı ve AKP’nin genel başkanına sesleniyorum. Çorum halkını kandırmayın. Yalan rüzgarı gibisiniz. Söz kişinin aynasıdır.

Üç ihaleye yaptınız hiçbir iş insanı ve müteahhit ihaleye katılmadı. İhale Hesaplamasını mı yanlış yapıyorsunuz yoksa ihaleye girmeyin diye talimat mı veriyorsunuz yoksa artık yandaş müteahhitleriniz dahi sizlere güvenmiyor mu?Tabi ki yandaş müteahhitleri alıştırdınız ihaleleri dolara endeksli, geçiş garantili yada kur korumalı yapsaydınız katılım çok olurdu. Çorum halkını kandırmaktan vazgeçin. Çorum Devlet Hastanemizin acilen açılmasını istiyoruz.”

Eski Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Ümit Er, Gelecek Partisi İl Başkanı Barış Coşgunsu, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Hilmi Eker, DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Zehra Sucu Benli, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal ve Millet İttifakının parti yöneticileri katıldı.