Toplantıya İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak’ın yanı sıra MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, MHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kurtbaş Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Beyaz basın mensupları ve partililer katıldı.

Toplantıda birlik ve beraberlik mesajı veren ve MHP’nin üye artışına değinen İl Başkanı İhsan Çıplak, “ Bilge Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in takdir ve teveccühleriyle kısa bir süre önce MHP Çorum İl Başkanı olarak atanıp göreve başladım. Öncelikle Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’e şükranlarımı arz ediyor; şehitlerimize, davamıza ve teşkilatlarımıza layık bir şekilde hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. 

“Türk milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanı olmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir” diyen Çıplak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlere tevdi edilen bayrağı daha yükseğe çıkarma arzusu içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her gün onlarca hemşerimizle bir araya geliyoruz, hasbihâl ediyoruz, bunun yanında partimize üyelik başvurusu yapan onlarca arkadaşımıza rozetlerini takıyoruz. Sözün özü, Çorum’da bir gönül seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Bu gönül seferberliğinde özü bizden yana olan, kalbi bizim gibi atan lidere, teşkilata ve doktrine bağlı her bir arkadaşımızı safımıza davet ediyoruz. Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in yolbaşçılığında, dava arkadaşlarımızın inancıyla, Çorumlu hemşerilerimizin desteğiyle ve de Allah’ın izniyle inşallah Milliyetçi Hareket Partisi Çorum’da şanlı bir şahlanış gerçekleştirecektir” sözlerine yer verdi. 

İhsan Çıplak, “Yaklaşık 7 ay sonra gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarına “Diyar Diyar Anadolu” temasıyla başladık. “Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben” diyen Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in önderliğinde Milliyetçi Hareket Partisi daima “Benim aklım Türkiye’dir” şiarıyla ve milletimizi, devletimizi hak ettiği konuma getirmeyi bir amaç ve sorumluluk saymıştır. Bu kapsamda genel seçimler öncesinde İl-İl, İlçe-İlçe, Köyüm Benim temalı programlarda olduğu gibi şimdi de “Diyar Diyar Anadolu” temasıyla yerel seçimlere hazırlık yapmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Türk asrı ve Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda yerel seçimlerde de zafere ulaşmak gayesi gütmektedir. Bizler de Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Bey’in çizdiği rota doğrultusunda Çorum’da yerel seçim hazırlıklarına başladık. Hedefimiz elbette ki milletimizin takdir ve teveccühü doğrultusunda Çorum Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlıklarını almaktır. Hiç kuşku yok ki, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde kazanan hem Türkiye hem de Türk milleti olmuştur. Bu mezkur ve müstesna kazanımın, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere aynısıyla yansıması, merkezi yönetimden yerel yönetimlere uzanan hat boyunca Türkiye'nin gücüne güç katacaktır.

Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt

Milliyetçi Harekat Partisi Genel Başkanımızın talimatlarıyla 9 Ağustos 2023’te başlayan kongre sürecimiz Çorum’da da 26 Ağustos 2023’te başlayarak 4 Eylül 2023 Merkez İlçe ve 13 ilçemizde nihayetlenecektir. Yapılan kongrelerle birlikte gücümüze güç katarak yerel seçim çalışmalarına başlayacağız. Kongrelerimizin tüm ilimize ve camiamıza hayırlara vesile olmasını dilerim” açıklamalarında bulundu.