Türk sofralarının vazgeçilmezi Haydari, artık evinizin konforunda! Bu kolay ve otantik tarifi takip ederek, misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun.

Misafirleriniz için farklı ve lezzetli bir meze arıyorsanız, Haydari mükemmel bir seçim! Bu adım adım rehber ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Türk mutfağının geleneksel lezzeti Haydari'yi evde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay tarif ile meze tabaklarınızı bir sonraki seviyeye taşıyın.

Haydari Malzemeleri

400 gram süzme yoğurt
100 gram beyaz peynir
3 diş sarımsak
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuru nane
3 dal dere otu
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Haydari Nasıl Yapılır?

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Haydari yapılışı hızlı ve pratik olduğu için hiç yormaz ve yapımı oldukça kolaydır. Sadece birkaç adımı takip ederek, dilediğiniz zaman yapabilirsiniz.
Uygun boyutlarda bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve biraz ısıtın. Ardından üzerine çekilmiş cevizi ilave edin ve sotelemeye başlayın. Soteleme işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Eğer peynir kullanacaksanız peyniri çatal yardımı ile iyice ezin. Peyniri ezdiğiniz tabağa; tuz, dere otu ve naneyi ilave edin. Malzemeler iç içe geçene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımın içine süzme yoğurdu ve soğuyan zeytinyağlı cevizi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Ardından rendelenmiş sarımsakları karışımın içine atın.
Haydariyi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirin.
Son olarak üzerini cevizle süsleyin.
Haydari tarifi işte bu kadar kolay.

Ev yapımı Haydari tarifi ile meze sofralarınız artık daha zengin ve lezzetli. Bu pratik ve etkileyici tarif, hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerinizde misafirlerinizi memnun edecek. Haydari, zengin malzeme listesi ve kolay yapımıyla, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya devam edecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi