Yemelere doyamayacaksınız: Bayram sofralarına lezzet Katacak Soğuk Baklava tarifi Yemelere doyamayacaksınız: Bayram sofralarına lezzet Katacak Soğuk Baklava tarifi

Erik reçeli, meyve reçelleri arasında özel bir yere sahiptir. Ev yapımı bir lezzet olan bu reçeli kendi mutfağınızda nasıl hazırlayabileceğinizi keşfedin.

Kırmızı eriklerin tatlı ve ekşi lezzetini mükemmel bir reçel ile taçlandırmaya ne dersiniz? İşte tam kıvamında erik reçeli için ihtiyacınız olan her şey.

Evde reçel yapmanın zevkini keşfetmek isteyenler için kırmızı erikten yapılan bu lezzetli reçel tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek.

MALZEMELER

15 adet iri kırmızı erik
2 su bardağıdan 2 parmak fazla şeker
Çeyrek limonun suyu
Yarım çay bardağı su

TARİF

Öncelikle eriklerimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim.
Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
Ertesi güne suyunu güzelce salan eriklerimize yarım çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte ocağın altını açalım.
Kaynamaya başlayınca ocağı orta dereceye getirelim yani çok harlı olmasın ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alıp kaynatmaya devam edelim.
Bir bardak soğuk suyu alıyoruz, reçelimizden damlatıyoruz. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir.
Olmaya yakın yani 25 dakika sonunda limonumuzu ekleyelim. 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsak sıcak sıcak bir kavanoza dolduralım.
Ağzını kapatalım ve kavanozu ters çevirelim tamamen soğuyana kadar ters kalsın.

Editör: Haber Merkezi