Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü aralarında Tokat'ın da bulunduğu 7 il için için yerel kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği belirtilen açıklamada, vatandaşların kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AFAD da Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum, Kastamonu’da yerel olarak kuvvetli, Samsun’un doğusu ile Ordu’nun batısında yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor

Yer yer çok kuvvetli yağış uyarısı
Yapılan son değerlendirmelerin ardından vatandaşları uyaran Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Oluşması muhtemel faktörler ise ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda riskler” açıklamasında bulundu.