29 Şubat 2024 Çarşamba Çorum hava durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, 29 Şubat günü Çorum'da nasıl bir hava etkili olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 29 Şubat günü için il il hava tahminlerini paylaştı. Peki, Çorum'da gün boyu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu bilgileri…

Sis, pus, ve yağmur Çorum'u etkisi altına alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ve yarın için Çorum'da puslu bir havanın etkili olacağını bildirdi. Özellikle görüş mesafesinin kısalmasından dolayı sürücülerin yüksek rakımlı yerlerde dikkatli olması meydana gelebilecek kazaları engellemek için büyük önem taşıyor.

Çorum'da 2 gün göz gözü görmeyecek!

29 Şubat Perşembe ve 1 Mart Cuma günü Çorum ve ilçelerinde puslu hava 2 gün boyunca etkili olacak. 

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Çorum'da 29 Şubat Perşembe günü puslu bir havanın etkili olması bekleniyor. Çorum'da bugün için beklenen en yüksek hava sıcaklığı 17 derece, en düşük sıcaklık ise 1 derece olacak. 

Çorum Valisi’nden gönülleri ısıtan hareket: Bisikletini şehit çocuğuna hediye etti Çorum Valisi’nden gönülleri ısıtan hareket: Bisikletini şehit çocuğuna hediye etti

1 Mart Cuma günü ise Çorum'da yine puslu bir hava etkili olacak. 1 Mart günü Çorum'da beklenen en yüksek sıcaklık 18 derece, en düşük sıcaklık ise 3 derece olacak.

Cumartesi günü çok bulutlu ve kapalı bir havanın etkisini sürdüreceği Çorum'da en yüksek sıcaklık 17 derece, en düşük sıcaklık ise 4 derece olacak.

Yağmur geliyor!

3 Mart Pazar gününden itibaren Çorum hava durumu kapalı havanın yerini yağışlı günlere bırakacak. Meteoroloji'nin tahminlerine göre Çorum'da 3 Mart Pazar ve 4 Mart Pazartesi günleri yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Sis ile pus arasındaki fark nedir?

Meteorolojiden alınan hava tahminlerine göre Çorum'da yeni haftada sisli ve puslu bir hava bekleniyor. Sisli hava ile puslu hava arasındaki fark ise sadece görüş mesafesidir. Görüş mesafesi 1 kilometreden az ise sis, eşit veya fazla ise pus kabul edilir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çorum için günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Bugün en yüksek sıcaklık 10 derece iken, en düşük derecenin 3 olması öngörülüyor. Çorum'da bugün puslu bir hava bekleniyor.