Meslek liseleri daha önce sadece meslek edinmek için tercih edilen okullar olarak biliniyordu. Veliler ve öğrenciler de buna göre tercih yapıyorlardı.

Fakat Milli Eğitim Bakanlığı devrim gibi bir karara imza attı. Bundan sonra Meslek liseleri sadece mesleğe değil, üniversitelerin dört yıllık diğer bölümlerine de öğrencilerini hazırlanabileceği yeni bir uygulama başlattı.

Gebze'nin 'Akıl ve Zeka'ları yarıştı Gebze'nin 'Akıl ve Zeka'ları yarıştı

Bilgisine başvurduğumuz Osmancık İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Alanı) Müdürü Şahin Gürer bu konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu güne kadar öğrencilerimiz son sınıfta zorunlu staj ile 3 gün işletmelere staja gitmek zorundaydılar. Bu yüzden de üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmakta güçlük çekiyorlardı. Artık Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 17.07.2020 tarihli yazısı ile meslek liselerinin son sınıfına geçen öğrencilere yaz stajı getirilip okul zamanı staj zorunluluğu kaldırıldı.

9.10. ve 11. Sınıf ders ortalamaları 70 puanın üzerinde olan öğrencilerimize artık 12. Sınıfta 3 gün zorunlu staja gitmeyip okulumuzda hafta içi her gün AYT-TYT’ye yönelik program uygulayacağız. İlk defa uygulayacağımız bu sınıflara Akademik Destek Sınıfı diyoruz.

Bu bağlamda artık velilerimizin istediği hem meslek edinsin hem de üniversite sınavlarına hazırlanabilsin istekleri de karşılanmış oldu. Meslek liselerinin akademik başarı konusunda da önü açılmış oldu. Velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığı ile meslek liselerine gönderebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz sağlık meslek alanıyla ilgili 2 yıllık yüksekokul tercih ettiklerinde +30 puan eklenmeye devam edecek ” dedi.