Geleneksel lezzetlerin modern mutfaklara uyarlandığı MasterChef Türkiye'nin son bölümünde yarışmacılar, pratik ve lezzetli bir hamsi kayganası tarifi ile becerilerini sergilediler. Bu özel tarif, evde kolayca hazırlanabilir ve herkesin beğenisini toplayabilir. İşte, adım adım hamsi kayganası yapılışı...

Köfte ustası olmanın yolu bu tariften geçiyor: En iyi ev yapımı Köfte Tarifi Köfte ustası olmanın yolu bu tariften geçiyor: En iyi ev yapımı Köfte Tarifi

MasterChef'in 172. bölümü, hamsi kayganası tarifiyle izleyicilerin dikkatini çekti. Yarışmacıların bu eşsiz lezzeti ustalıkla hazırladığı anlar, hamsi kayganası tarifine olan ilgiyi artırdı. Peki, bu lezzetli yemek evde nasıl yapılır? İşte, adım adım hamsi kayganası tarifi...

MasterChef Türkiye'nin sevilen yarışması, 7 Aralık 2023 Perşembe günü yayınlanacak bölümünde hamsi kayganası tarifiyle mutfaklara yeni bir soluk getiriyor. Somer Sivrioğlu'nun açıkladığı bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte, lezzet dolu hamsi kayganası yapımının sırları...

HAMSİ KAYGANASI TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

MasterChef Türkiye'nin 172. bölümünde sergilenen hamsi kayganası tarifi, evde kolaylıkla uygulanabilecek ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bir lezzet sunuyor. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun uzmanlıkla sunduğu bu tarif, Ordu'nun yöresel lezzetini mutfaklarınıza taşıyacak. Hamsi kayganası, herkesin denemesi gereken özgün ve lezzetli bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi sıra sizde, bu benzersiz tarifi deneyin ve mutfakta bir yıldız gibi parlayın!