Çorum İl Genel Meclisi Üyesi ve Belediye Meclisi aday adayı İlhami Türksal, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Türksal, bu özel gecenin, insanlar arasındaki manevi duyguların güçlendiği, kardeşlik, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin pekiştiği bir zaman olduğunu vurguladı.

“Kandil Geceleri, İyiliği Çoğaltma ve Paylaşma Zamanıdır”

Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı! YADES'e nasıl başvurulur? Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı! YADES'e nasıl başvurulur?

Türksal mesajında, "Kandil geceleri; insanımızın manevi duygularının güçlendiği ve kardeşlik, komşuluk, akrabalık ilişkilerinin arttığı çok önemli ve özel gecelerimizdir. Milletimiz bu gecelerde; anne-babaları, eş, dost, akrabalarının iyilikleri için dua ve niyazda bulundukları kadar, Müslüman kardeşleri ve tüm insanlığın huzur ve refahı için de en samimi duyguları ile dua ederek, iyiliği çoğaltmanın ve paylaşmanın en güzel örneğini sergilemektedirler." ifadelerini kullandı.

Miraç Kandili'nin Anlam ve Önemi

Türksal, Miraç Kandili'nin İslam aleminde peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) Mekke'den Kudüs'e, oradan da göğe yükseldiği ve Allah'ın huzuruna çıktığı gece olarak kabul edildiğini dile getirerek bu özel gecenin toplumsal birlik, beraberlik ve maneviyat açısından önemine dikkat çekti ve insanları birbirlerine karşı daha duyarlı ve yardımsever olmaya davet etti.