Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı ve pratik bir tarif arayışındaysanız, makarna böreği tam size göre. Bu tarif, geleneksel börek anlayışınızı değiştirecek ve lezzetiyle herkesi etkileyecek.

Mutfakta pratik ve yaratıcı çözümler arayanlar için makarna böreği, klasik böreklerden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif. Bu farklı tarif, az malzemeyle maksimum lezzet vaat ediyor.

Klasik tariflerin dışına çıkmak isteyenler için makarna böreği, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Bu tarif, makarnanın ve böreğin harika birleşimini sunarak damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak.

MAKARNA BÖREĞİ MALZEMELERİ

5 adet yufka

Sos:

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harç:

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

İsteğe göre peynir

İsteğe göre maydanoz

MAKARNA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Makarna böreği için ilk olarak makarnaları haşlayın.

Bu esnada kenarda sosu hazırlayın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye 1 yufka koyun.

Serilen yufkaya sosu yedirin ve üzerine 1 yufka daha ekleyin.

Haşlanmış makarnaları yufkanın üzerine dökün ve 3. yufkayı ilave edin.

Daha sonra yine makarna ve sos karışımını koyun.

Tekrar bir yufka koyduktan sonra peynirli maydonozlu karışımı ilave edin.

4. yufka ile peynirlerin üzerini kapayın ve sosu bir tur daha gezdirin.

Son yufkayı da tepsiye serptikten sonra kenarlardan sarkan yufkaları tepsinin içerisine doğru katlayın.

Böreği isteğe göre dilimleyerek 170 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Üzeri kızaran böreği sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi