Pişi, Türk kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden. Bu tarif ile yağ çekmeyen, çıtır çıtır pişiler yapabilir, tüm aileyi mutlu edebilirsiniz.

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

Pişi yapmanın en güzel yönü, herkesin sevdiği bir lezzet olması. Bu pratik ve yağ çekmeyen tarif ile pişilerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Çocukluk anılarınızı canlandıracak bu pişi tarifi, yağ çekmeyen yöntemiyle kahvaltılarınızın yıldızı olacak.

Malzemeler

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
½ şişe soda
2-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kızartma yağı

Yapılışı

Yoğurt, soda, kabartma tozu, yumurta ve tuzu geniş bir kabın içine ekleyin. Bir kaşıkla karıştırın.
2 su bardağı unu ekleyerek hamur hafiften toparlanıncaya dek karıştırmaya devam edin.
1 bardağı unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun altını ve üstünü unlayarak bir merdaneyle açın. Bir bardakla yuvarlaklar halinde keserek şekil verin.
Bu sırada yağı derin bir tencereye aktarın ve orta ateşte ısıtın.
Kızan yağa pişileri ekleyerek iki tarafı da renk alana dek kızartın. Kızaran pişileri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.

Bu pişi tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katarken, sağlıklı ve pratik bir alternatif sunmuş olacaksınız. Hem çocuklar hem de yetişkinler bu çıtır lezzeti çok sevecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi