Kurabiye yapmanın en lezzetli ve pratik yolu karşınızda: Nişastalı un kurabiyesi! Bu ağızda dağılan kurabiyeleri yapmak çok kolay. İşte sizin için hazırladığımız adım adım tarif.

Evde mis gibi kurabiye kokusuyla herkesi mutlu etmeye ne dersiniz? Nişastalı un kurabiyesi tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif, favoriniz olacak!

Kurabiye sevenler buraya! Nişastalı un kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday. Pratik ve lezzetli bu tarif ile kurabiye yapmanın keyfini çıkarın.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Nişastalı un kurabiyesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz vakit artık daha keyifli ve lezzetli! Bu basit ve pratik tarif, çay saatlerinizi tatlandırırken, misafirlerinizden tam not almanızı sağlayacak. Ağızda dağılan bu enfes kurabiyelerle kendinizi ve sevdiklerinizi şımartın. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi