İki lezzet bir arada: Buz gibi Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır? İki lezzet bir arada: Buz gibi Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır?

Sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık arayışındaysanız, karnabahar köftesi tarifi tam size göre. Bu kolay tarifle, lezzetli köfteler sizi bekliyor.

Karnabaharın lezzetini farklı bir boyuta taşıyan bu köfte tarifi, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek oluşturuyor.

Mutfakta pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Karnabahar köftesi, malzemelerin mükemmel uyumuyla sizi bekliyor.

Karnabahar Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr karnabahar
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

Galeta unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Tarifi

Öncelikle karnabaharlarımızı çiçeklerinden ayıralım ve tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave ederek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
Yumuşayan karnabaharların suyunu süzelim ve ayrı bir kaseye aktaralım.
Patates ezici veya çatal yardımıyla tüm karnabaharları güzelce ezelim.
Üzerine yumurta, un, mısır unu, maydanoz, sarımsak, toz biber, karabiber, ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
Hazırladığımız harçtan kaşıkla alalım ve elimizde köfte şeklini verelim.
Şekillendirdiğimiz karnabahar köftelerini galeta ununa bulayalım ve kızdırdığımız sıvı yağda kızartalım. Bu ölçülerle 25 adet karnabahar köftesi hazırlayabilirsiniz.
Kızaran karnabahar köfteleri servise hazır.

Karnabahar köftesi, sağlıklı malzemelerle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi memnun edecek bir tariftir. Bu basit adımlarla hazırlayabileceğiniz köfteler, hem atıştırmalık olarak hem de ana yemek yanında harika bir seçenek oluşturur. Lezzetli ve hafif bu köftelerle, yemeklerinize yeni bir tat katın. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneme zamanı. Afiyet olsun!