Tatlı mı tuzlu mu olduğu sıklıkla merak edilen Laz böreği, muhallebili yapısıyla bilinen ve genellikle tatlı olarak tercih edilen bir lezzettir. İşte adım adım Laz böreği yapımı için gereken malzemeler ve tarif!

Laz böreği, hem tatlı hem de tuzlu lezzet arayanların tercihi olabilir. İnce yufkalar arasında saklı muhallebisiyle bilinen bu lezzet, çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte pratik Laz böreği tarifi!

Karadeniz'in geleneksel tatları arasında yer alan Laz böreği, misafirleriniz için de şık ve lezzetli bir sunum olanağı sağlar. İşte bu benzersiz böreği hazırlamanın yolları!

LAZ BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

6 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
200 gram tereyağı, eritilmiş

1 poşet baklavalık yufka (16-22 yaprak arasi)

Şerbeti için:

1 su bardağı su
1, 5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya

LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İlk önce beş malzemeyi tencereye alıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz, karışımımız muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıyoruz ve 10 dakika, soğumaya bırakıyoruz.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Daha sonra ayrı bir kasede 3 yumurta ve 3 kaşık şekeri çırpıp, azar azar muhallebiye katıp karıştırıyoruz. Bu aşamada muhallebi kıvam almış oluyor ancak tel çırpıcıyla çırparak yumurtayı iyice yediriyoruz. Alacağınız büyük borcam veya orta boy baklava tepsisine yarım poşet yufkaları sererek, aralarına eritilmiş yağ sürüp, tepsinin tabanını yufkayla sarıyoruz, yufka biraz tepsinin dışına gelebilir. Muhallebiyi tepsiye yayarak, kaşıkla üzerini düzeltiyoruz. Kalan yarım paket yufkayı da ara ara yağlayarak muhallebinin üzerine yayın ve tepsinin dışında kalan yufkayı en üste çevirip yüzünü yağlayınız. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin, yaklaşık 30 dakika sonra çıkarabiliirsiniz.

Şimdi şerbetini hazırlayabiliriz; bunun için su, şeker ve vanilyayı 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı aldıktan sonra ılık şerbeti tatlının üzerine dökün. En az iki saat dinlendirmelisiniz. Tamamen soğuduktan sonra tatlıyı ister kare, ister üçgen dilimleyerek şekli size kalmış servis yapabilirsiniz.

Laz böreği, zengin ve lezzetli yapısıyla sofralarınıza Anadolu'nun ruhunu taşıyacak. Bu tarif sayesinde, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Laz böreğini misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz tatlıyla çay saatlerinizi tatlandırın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi