Çorum'da devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti Çorum'da devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti

Son günlerde sosyal medya platformlarında gündeme oturan Ahlatcı Metal Rafineri'ye ait yarım gram altın ürünlerinde eksik çıktığına dair bir kuyumcu tarafından çekilen görüntülerin ardından gerçek ortaya çıktı.

İstanbul’da bir kuyumcu, Ahlatcı Metal Rafineri'den toptan aldığı yarım gram altınlarda eksik olduğunu iddia etti. Kuyumcu, çektiği videoda 100 adet yarım gram altınla yaptığı ölçümde, 50 gram çıkması gereken ölçünün tüm terazilerde 49,76 gram çıktığını gösterdi.

Kuyumcu, videoda yaptığı açıklamada, Ahlatcı Metal Rafineri’den müşterisi tarafından alınan 100 adet yarım gram altın tartıldığında 50 gram çıkması gerekirken, tüm terazilerde 49,76 gram çıktığını söyledi. Altınların eksik olduğunu iddia eden kuyumcu "Bu altınlarda eksiklik var. Bu durum, tüketiciyi mağdur ediyor. Bu konuda yetkililerden gerekli incelemenin yapılmasını istiyorum” dedi.

Videonun, sosyal medyada hızla yayılmasının ardından gerçek ortaya çıktı. 

O videoyu çeken kuyumcu önce özür diledi, sonra gerçeği açıkladı

Söz konusu videonun sosyal medyada viral olmasının ardından tekrar bir video çeken kuyumcu, söz konusu videonun 1 ay öncesine ait olduğunu dile getirerek, Ahlatcı Grup'tan ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'dan bir yanlış anlamadan dolayı Ahlatcı Metal Rafineri'nin adını böyle bir konuya karıştığı için özür diledi.

Müşterisinin kendisine 100 adet yarım gram altın getirdiğini söyleyen kuyumcu, altınların hepsini tarttığında altınlar toplam 49,75 gram çıktı. Müşterisine bunu ileten kuyumcudan daha sonra müşterisi video istedi. Videoyu çeken ve müşterisine gönderen kuyumcu, daha sonra yarım gram olan altınların altınların arasına 0.25 gram olan altın karıştığını fark etti.

Ahlatcı'nın fazlası var eksiği yok!

Sosyal medyada videonun hızla yayılmasının ardından sorumluluk hisseden kuyumcu yeniden bir video çekerek gerçekleri açıkladı.
Videosuna Ahlatcı Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ile kamuoyundan özür dileyerek başlayan kuyumcu Ahlatcı Metal Rafineri'den alınan 100 adet gram altını yeniden tartı.

Art niyetli ve kötü kişilerin firmaya zarar vermek için sosyal medya platformlarında söz konusu videoyu dolaşıma soktuklarını ifade eden kuyumcu, olayın bir ay önce kapandığını dile getirdi ve Ahlatcı'dan alınan altınları tekrar video eşliğinde tarttı.

100 adet yarım gramı tekrar tartan kuyumcunun bu kez tarttığı altınlar 50.01 gram geldi. Bununlada yetinmeyip Ahlatcı'ya ait 100 gram altını da tartan kuyumcunun terazisi de bu sefer 100.02 gram çıktı. Kuyumcu, Ahlatcı Metal Rafineri'nin altınlarında eksiği olmayıp fazlası olduğunu dile getirdi ve ülkemizin altın alanındaki en güvenilir şirketi olduğunu belirtti.