Tarihi Mescid-i Aksa'nın avlusunda bir kez daha tansiyon yükseldi; İsrail güçleri, namaz kılmak isteyen Müslümanları sıkı kontrol altında tuttu ve bazılarının girişine izin vermedi.

İsrail'in sivillere yönelik saldırıları devam ederken cuma namazını kılmak isteyen Müslümanlar ve İsrail polisi arasında yine tansiyon yükseldi. Müslümanlar, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail güçlerinin sıkı kontrollerinden geçerek girdi. En az 3 noktada güvenlik taramasından geçen Müslümanlardan belli yaş üstünde olanların ibadet etmesine izin verildi.

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere büyük destek: Hibe başvuruları başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere büyük destek: Hibe başvuruları başladı!

Mescid-i Aksa'ya girişleri engellen Müslümanlar ise İsrail güçlerine tepki gösterdi. İsrail polisi ve askerleri, Mescid-i Aksa girişlerindeki ve çevresindeki Müslümanlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. İsrail güçlerinin bazı Filistinlileri ise darp ettiği görüldü.

İsrail polisi, geçtiğimiz hafta da Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmalarını engellediği Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etmişti.