Piknikte İstanbul’un farklı semtlerinden 5 binin üzerinde Osmancıklı bir araya geldi. Birlik ve beraberliği sağlamak amacı ile düzenlenen Osmancıklılar Piknik Etkinliği Pazar günü saat 09.00 ile 19.00 arasında İstanbul Göztepe Tabiat Parkı'nda yapıldı.

Çorumluların bir araya gelerek hasret giderdiği etkinliğe; AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, BDDK Üyesi Ahmet Aksu, Osmancık Savcısı Yunus Dönmez, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, Osmancık MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Osmancık Dernekler Federasyonu Başkanı Oğuzhan Er, yöneticileri ve üyeleri, Osmancık Belediye ve il genel meclis üyeleri, Osmancık köy dernek başkanları ve yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Osmancık Dernekler Federasyonuna teşekkür ettiler.

Osmancık Dernekler Federasyonu Başkanı Oğuzhan Er ise "OSDEF olarak, pandemi ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle, uzun zamandır zor günler yaşayan hemşehrilerimizi, bir nebze olsun hayatın dertlerinden soyutlayarak, güzel bir gün geçirmeleri ve hemşehrilerimiz arasındaki birliğin perçinlenmesi amacıyla tertip ettiğimiz pikniğimize, uzaktan yakından katılan protokolümüze ve tüm dostlarımıza en içten duygularımla teşekkür ediyoruz.

Amacımız, hemşehrilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği en üst noktaya taşımak, İlçemizi bölgenin cazibe merkezi haline getirmek, gerek İlçe merkezi gerekse de köylerimizde insanların refah ve mutluluk içinde yaşamasını temin etmek, hiçbir hemşerimiz çaresiz ve tek başına hissettirmemektir. Bu amaçlar doğrultusunda Federasyonumuzun gerçekleştirdiği faaliyetlerinden özet olarak bahsetmek isterim. 2020 yılında ilçemizdeki okullarda ve köy okullarında ihtiyaç sahibi 700 öğrencimize bot, mont, giysi, spor malzemesi ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk.

İlçemizde ve köylerimizde engelli 15 hemşerimize 1 tanesi akülü olmak üzere toplam 15 adet tekerlekli sandalye temin ettik. İlçemizde 2020 yılı Ramazan ayında 475 ihtiyaç sahibi ailemize kumanya desteğinde bulunduk. 2021 yılı Ramazan ayında 650 ihtiyaç sahibi ailemize kumanya desteğinde bulunduk. 17 Ekim 2021 tarihinde Eyüp Sultan Meydanında, belediyemiz ile birlikte Osmancıklılar Pilav Günü düzenledik.

Etkinliğimizde yaklaşık 4.000 kişiye Osmancığımızın pirincinden yapılan pilavımızı tattırdık. Böylelikle yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden olan Eyüp Sultan Meydanında ilçemizin tanıtımına katkı sağladık. 2022 yılında Osmancık'ta evi yanan 1 ailemize eşya ve malzeme desteğinde bulunduk.

İlçemizdeki bir lisemize kütüphane kurarak, gerekli kitap ve malzemeleri temin ettik. 2022 yılında Osmancığın 1 köyünde engelli bir ailemizin yenilenen evine eşya ve malzeme desteğinde bulunduk. 2022 yılı Ramazan ayında 220 ihtiyaç sahibi ailemize kumanya desteğinde bulunduk.

2021-2022 yılları arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen dünya çapında seçilmiş 9 girişimden biri olan, fazla gıdaların sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirilmesi projesinde 700 ihtiyaç sahibi aileye her ay ücretsiz olarak gıda dağıtımında bulunduk. Böylelikle hem israfın önüne geçmiş hem de ailelerimize destekte bulunmuş olduk.

Bunlarla birlikte ilçemizin tanıtımı ve ilçemizde istihdam oluşturulabilmesi amacıyla siyasi parti yöneticileri ve iş insanlarıyla görüşmelerimiz devam etmektedir. Öte yandan ilçemizde ve köylerimizde gördüğümüz eksiklik ve aksaklıkları, milletvekilimize, kaymakamımıza ve belediye başkanımıza aktararak konunun takipçisi olmaktayız.

Bizleri yalnız bırakmayan, her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen tüm bürokrat, protokol, SKT, muhtarlar, hayırsever dostlarımıza adlarını sayamadığımız saygıdeğer hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ederiz" dedi.

Kahvaltı ile başlayan piknik, yöresel keşkeklerin ikramı ve ızgara menü ile devam etti. Osmancıklılar piknikte yerel sanatçı Rüştü Şeker'in birbirinden eğlenceli şarkıları ile halaylar çekerek doyasıya eğlendiler.