Evinizde kolayca hazırlayıp, herkesin beğenisini toplayacak bir tarif mi arıyorsunuz? 3-2-1 Poğaça, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Komşularınızın kıskanç bakışlarını üzerinize çekecek, ağızda dağılan enfes bir poğaça yapmaya ne dersiniz? 3-2-1 Poğaça tarifi ile mutfağınızda küçük bir lezzet devrimi başlatın.

Poğaça yapımını hem pratik hem de lezzetli hale getiren bir tarif arayışındaysanız, 3-2-1 Poğaça sizin için biçilmiş kaftan. Az malzemeyle, az zamanda harikalar yaratmaya hazır olun!

3-2-1 Poğaça Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:

1 kase istediğiniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılış:

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Unun önce 4 bardak kadarını eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin.

Hamuru kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzun içinde yassılaştırın. Ortasına hafifçe bastırarak açın.

İç harcı için, peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın. Açtığınız hamurların içine 1-2 yemek kaşığı kadar iç harç ekleyin.

Hamurları sağdan soldan toparlayarak kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri güzelce kızardıktan sonra fırından alın.

3-2-1 Poğaça tarifi hazır! Sıcak veya ılık olarak servis edebilir, çayın veya kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Yemeklerinize eşlik edecek en iyi Ezme Salata tarifi! Lokanta usulü Ezme Salata nasıl yapılır? Yemeklerinize eşlik edecek en iyi Ezme Salata tarifi! Lokanta usulü Ezme Salata nasıl yapılır?

Püf Noktası:

Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Hamurun üzerini kapatarak dinlendirme süresine özen gösterin, bu şekilde poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Poğaçaları galeta ununa bulamak, üzerlerinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

3-2-1 Poğaça tarifi ile çay saatleriniz ve kahvaltılarınız artık daha lezzetli ve pratik! Bu kolay ve etkileyici tarif sayesinde, misafirlerinizin ve komşularınızın beğenisini kazanacak, sofralarınıza yeni bir tat katacaksınız. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!