Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası sempozyum: Abdal Ata Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası sempozyum: Abdal Ata Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar

Gala gecesi öncesinde Ankara Hilton İn Garden Otel'de düzenlenen genel kurulda, derneğin kurucu başkanı Murat Alişiroğlu başkanlığı Yakup Tüfekçi’ye devretti.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay ve Merve Kılıç, TGRT Yapımcısı Müjgan Recai, Sözcü Gazetesi TBMM Şefi Veli Toprak, Tivi 6 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Küçükyılmaz ve Wooman Gool Program Yapımcısı Bedri Akkerman’ın ödül aldığı gecede, Tuğçe Fidan ve orkestrası konser verdi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in yerine ödülünü KGK Yaygın Medya Meclis Sekreteri Neşat Gündoğdu aldı. Gündoğdu, yaptığı konuşmada KGK misyonu hakkında bilgi verdi ve ödül için teşekkür etti. Daha sonra konuşan KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım, “KOMSAD Derneğinin Kurucu Genel Başkanı Murat Alişiroğlu’nun gazeteci kimliği ile derneğe olumlu yönde verdiği katkıları hepimiz görmekteyiz. Gazeteciler her zaman iyi işlere veya her zaman kötü işlere imza atmazlar. Bu sebeple iki gazeteciyi mukayese etmek istiyorum. 

Mahatma Gandi hukukçu olmasının yanı sıra bir gazeteciydi ve kötülüğe karşı aktif ama şiddet olmadan direnişin sembol ismi olarak gönüllerde yerini almıştır. Kendi çıkardığı İngilizce Young India gazetesinde olsun diğer editörlük ve yazarlık yaptığı dergi ve gazetelerde her zaman tarafsızlık ilkesini en ön planda tutmuştur. Tarih onu onurlu ve ahlaklı duruşu ile altın harflerle yazmıştır. Gandi’nin Satyagraha felsefesi halen varlığını korumakta ve bu akımı benimseyenler şiddete ne olursa olsun karşı durmaktadır. Bir diğer gazeteci olan Theodor Herzl’in Avrupa aklı yardımı ile kurmuş olduğu Siyonizm’in ise savaşa ve gözyaşına neden olduğunu görmekteyiz” diyerek gazetecilerin dünyaya mirasının barış veya savaş olabildiği gerçeğini örneklerle izah etti.