Evde pratik ve lezzetli bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? Mayasız poğaça tarifimiz ile mutfağınızda küçük mucizeler yaratın. Sadece 20 dakikada hazır olan bu poğaçalar, herkesi hayran bırakacak.

Zamanınız mı kısıtlı ama lezzetli ikramlar sunmak istiyorsunuz? İşte, hızlı ve pratik mayasız poğaça tarifi ile misafirlerinizi etkileyin. Bu basit tarif, herhangi bir anı özel kılmak için mükemmel.

Çay saatleri, toplantılar veya çocukların okul beslenmesi için ideal, hızlı ve lezzetli poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Mayasız ve pratik bu poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizi mutlu edin.

Mayasız Kolay Poğaça Tarifi

Poğaça Hamuru için:

½ su bardağı sıvıyağ (100 ml)
½ su bardağı süt (100 ml)
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
3,3 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi peynirli, üzeri kızarmış lezzet bombası! Venedik Poğaça tarifi İçi peynirli, üzeri kızarmış lezzet bombası! Venedik Poğaça tarifi

İç Harcı için:

2/3 su bardağı (yaklaşık 150 gr) beyaz peynir veya lor peyniri
İsteğe göre maydanoz

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam

Mayasız Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı derin yoğurma kabına alalım. Ardından içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını da ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Unumuzu eleyelim ve elenen unun yarısı kaba ekleyin. Ardından tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Tahta kaşık veya spatula yardımıyla güzelce karıştıralım.
Hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Harcınızı karıştırın ve ele yapışmayan hamur elde edene kalan diğer kalan unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde hamura ekleyelim.
Hamurunuz ele yapışmayan kıvama elmiş olmalı.
Hamurunuzu öncelikle 4 eşit parçaya ardından her hamur parçasını 3 parçaya bölelim.

Hamurlarınızı eşit şekilde bölmenizin ardından eliniz ile güzelce yuvarlak şekil verelim.
Hamurlarınızı eliniz ile bastırarak düz şekil almasını sağlayalım.
Yuvarlak hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı ufalanmış beyaz peynir ya da lor peyniri koyalım. (Dilerseniz maydanoz kıyıp peynir harcı içerisine koyabilirsiniz.) Peyniri koymanızın ardından hamurunuzu sağ ve sol tarafından tutup orta yerde birleştirelim. Hamurun güzelce kapandığından emin olalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Eğer yağlı kağıdınız yok ise tepsiyi güzelce yağlayalım.
Hamurun birleştirdiğiniz kısmı alt tarafta kalacak şekilde hamurları tepsiye dizelim.
1 yumurtayı sarısından ayıralım ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine güzelce sürelim.
Susam ve çörek otunu karıştırıp poğaçaların üzerine serpiştirelim. Dilerseniz susam ve çörek otunu ayrı ayrı serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika poğaçaları pişirelim.
Pişen poğaçaları fırından çıkararak 10 dakika dinlendirelim.
Mayasız poğaçalarınızı dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Dilerseniz soğuyan poğaçalarınızı buzlukta saklayarak muhafaza edebilirsiniz.

Mayasız poğaça tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzetten ödün vermiyorsunuz. Hem hızlı hem de nefis bu poğaçalar, çay saatlerinizi, sabah kahvaltılarınızı veya çocuklarınızın okul öğünlerini zenginleştirecek. Pratikliği ve lezzeti ile bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Şimdi bu kolay adımları takip edin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Afiyet olsun!