Mis gibi havuçlu kek kokusuyla mutfağınızı şenlendirin. Bu basit ve lezzetli tarif ile herkesin beğenisini kazanacak bir kek hazırlayabilirsiniz.

Havuçlu kek, kek severlerin favorisi. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, lezzetli bir kek yapmanın keyfini çıkarın.

Lezzetli bir havuçlu kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım havuçlu kek yapmanın püf noktaları.

Havuçlu Kek Malzemeleri

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığından biraz az karbonat
2 su bardağı un

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurtayı ve şekeri ekleyin. Mikser yardımı ile şeker eriyinceye ve tamamen köpürünceye kadar çırpın. Bu işlem yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.
Malzemelerin üzerine sıvı yağı ekleyin. Çırpma işlemine 1 dakika daha devam edin.
2 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da harcın üzerine ekleyin. Tekrar çırpın.
Elde ettiğiniz harcın üzerine suyunu sıktığınız havuç rendesini ilave edin ve son kez çırpın. Harcınız pişmeye hazır.
Kullanacağınız kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayın ve üzerine biraz un serpiştirin. Bu yöntem kek piştikten sonra kalıptan kolayca çıkmasına yardımcı olacak. Kekiniz yapışmayacak ya da çıkarken parçalanmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kek kalıbını yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika keki fırında pişirin.
Kekin pişme süresi fırından fırına değiştiği için belli aralıklarla kekinizi kontrol edin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Bir kürdanı kekin üzerine batırın. Çıkardığınızda kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
İlk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ardından kek kalıbını ters çevirin. Birkaç kez üzerine vurduktan ve biraz beklettikten sonra kekiniz kalıptan kolayca ayrılacaktır.

Havuçlu kek, kolay yapılışı ve lezzetli sonucuyla mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarif ile, lezzetli ve sağlıklı bir kek hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifle tüketebilirsiniz. Kekinizi pişirirken bu püf noktalarını göz önünde bulundurun ve mükemmel sonuçlara ulaşın.

Editör: Haber Merkezi