Evinizde Akdeniz esintileri taşıyan zeytinyağlı biber dolması yapmaya ne dersiniz? İşte adım adım zeytinyağlı biber dolması yapımı!

Anadolu'nun geleneksel lezzeti zeytinyağlı biber dolması, bu tarif ile mutfaklarınıza taşınıyor. Kolay ve pratik adımlarla mükemmel dolma yapın.

Zeytinyağlı biber dolması, lezzetiyle ünlüdür. Bu tarif ile evde orijinal zeytinyağlı biber dolması yapabilir, ailenizi ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

MALZEMELER

10-12 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 kahve fincanı kuş üzümü

1/2 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

2 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

tuz

YAPILIŞI

İç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

Pişirmeden önce buzluğa! İşte mükemmel Biber Dolması sırrı... Pişirmeden önce buzluğa! İşte mükemmel Biber Dolması sırrı...

Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavurun.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edin.

Karıştırıp ocaktan alın.

Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyip ve güzelce karıştırın.

Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açın.

Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirin.

Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın.

Daha sonra uygun bir tencereye dizin.

Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağı kapatıp pişmeye bırakın.

Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra servis edin.

Zeytinyağlı biber dolması tarifi ile evde kolayca mükemmel dolmalar yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, tıpkı Türkiye'de yapılan dolmalar gibi lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Hemen deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi