Günümüzde kız çocuklarının erken evlilik, taciz, tecavüzle, istismarla gündeme geldiğine dikkati çeken Kamile Anar, “Hal bu ki bu ülkede Cumhuriyetin 100. yılını taçlandıran filenin sultanları gibi bizi onurlandıran kızlarımız var. İşte kızlarımıza bu örnekleri sunmalıyız, onları en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız ki son yıllarda sıkça yaşadığımız kadın katliamları olmasın” ifadesini kullandı.
Kamile Anar’ın konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

İstanbul'dan acı haber: Polis memuru Emrah Büke şehit oldu İstanbul'dan acı haber: Polis memuru Emrah Büke şehit oldu

“Bugün Dünya Kız Çocukları Günü

Cinsiyet ayırımını yapmamayı temel alan önemli bir gündür.
Kız çocuklarının cinsiyet ayırımı nedeniyle gördükleri eşitsizlik, ayrımcılık, kötü muameleye karşı farkındalık yaratmaktır. Toplumun önemsemesi gereken bir gündür.
Ülkemizde bu kadar sorunlar yaşanıyorsa, binlerce okula gitmeyen kız çocukları varsa, çocuk yaşta kız çocukları evlendiriliyorsa ve kimse sesini çıkarmıyorsa, kız çocukları yetiştirilirken cinsiyet ayrımı yapılıyorsa, arka planda tutuluyorsa, eğitimde, sosyal hayatta erkek çocuğundan sonra geliyorsa toplum asla çağdaş uygarlığa erişemez.
Kadını güçlüyse, özgürse, ekonomik özgürlüğü varsa o toplum mutludur, huzurludur, aydındır, ekonomik olarak güçlüdür. Çünkü kız çocukları iyi yetiştirilmiştir.
Hayattaki tek hayalleri iyi bir evlilik yapmak olan kız çocukları yetiştirmeyelim. Kız çocuklarına evlilikten önce hayallerini gerçekleştirmesini öğretelim, destekleyelim. 21 yıldır bizi yönetenler eğitimi hallaç pamuğuna çevirmiş, rant haline getirdiği için bir çok kız çocuklarımız okuldan uzak tarım işçiliği yapmakta ya da evde maddi imkansızlıktan okula gidememekte, ileriye yönelik hayaller de kuramamaktadırlar. Ama umutlarını yitirmeye fırsat vermemeliyiz, umutlarını hep diri tutmalıyız.
Şu yaşadığımız yıllarda, kız çocukları erken evlilik, taciz, tecavüzle, istismarla gündeme gelmektedir. Hal bu ki bu ülkede Cumhuriyetin 100. yılını taçlandıran filenin sultanları gibi bizi onurlandıran kızlarımız var. İşte kızlarımıza bu örnekleri sunmalıyız, onları en iyi şekilde hayata hazırlamalıyız ki son yıllarda sıkça yaşadığımız kadın katliamları olmasın. Kızlarımız topluma güçlü, kariyerli, kendine güvenli olarak katılsın.
Eğitimli, bilinçli yetişmiş kız çocukları düzgün toplumlar oluşturur.
Özgürlüğün, demokrasinin, Cumhuriyetin, Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bekçileri, eğitimli bilinçli yetiştirilmiş kız çocuklarıdır ve onların ileride yetiştireceği çocuklardır.
Kız çocuklarına cinsiyet ayrımının yapılmadığı, tacize, istismara uğramadığı, eşit eğitim hakkına sahip olduğu bir ülkeyi inşa etme dileğiyle… Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.”