Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Herkesin severek tükettiği patates, bu kez köfte olarak karşınızda. Hem yapımı kolay hem de lezzeti eşsiz olan patates köftesi, az malzemeyle harikalar yaratmanızı sağlayacak. Patates köftesi nasıl yapılır diyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Patatesin yemeğini, kızartmasını, püresini çokça yapıyoruz ama patates köftesi tarifini denediniz mi? Hem pratik hem de lezzetli olan bu köfte tarifi, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Patates köftesi nasıl yapılır diye merak edenler için işte tarifimiz!

Patates köftesi, kıyma kullanmadan yapılan ve harika bir lezzete sahip olan bir tariftir. Yapımı oldukça kolay olan bu köfte, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Patates köftesi tarifi ile mutfağınıza yenilik katın ve bu nefis lezzeti keşfedin.

MALZEMELER

3 adet orta boy patates(haşlanmış)
1 adet yumurta
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 - 1,5 su bardağı un(veya tam buğday unu)
Kızartmak için:
1 su bardağı zeytinyağı (veya sıvı yağ)

TARİF

Haşlanmış ve kabukları soyulmuş patateslerinizi bir kaba alın ve güzelce ezin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Hafif yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Ellerinizi ıslatın. Hamurunuzu yuvarlak ve orta kalınlıkta köfteler olacak şekilde şekillendirin. Buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
O sırada bir tavaya zeytinyağınızı ya da sıvı yağı alın. Yağ kızınca köftelerinizi yağa atın ve arkalı önlü kızartın. Tüm köftelere kızartma işlemini uygulayın.
Kızardıktan sonra fazla yağını çekmesini için kağıt havlu serili bir tabağa alın. Yağı süzülünce servis tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Patates köftesi, az malzemeyle büyük lezzetler yaratmak isteyenler için ideal bir tarif. Kolay yapımı ve eşsiz tadı ile bu köfte, sofralarınızın yeni favorisi olacak. Patatesin farklı bir yorumuyla hazırlanan bu lezzet, hem sizin hem de sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Bu tarifi denediğinizde, patates köftesi vazgeçilmeziniz olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi