Evde kolayca hazırlayabileceğiniz elmalı kurabiye, misafirlerinizin beğenisini toplayacak. İşte adım adım elmalı kurabiye yapımı!

Çıtır çıtır bir atıştırmalık arıyorsanız, elmalı kurabiye ideal bir seçenektir. Bu basit tarifle kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Tuzlu kurabiye severler için elma ve tarçın aroması bir başka. İşte, ağızda dağılan ve lezzetli bir elmalı kurabiye tarifi.

MALZEMELER

Hamuru için:

Az malzemeli, çok lezzetli: Herkesi tatlıya doyuran Su Muhallebisi tarifi Az malzemeli, çok lezzetli: Herkesi tatlıya doyuran Su Muhallebisi tarifi

250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi için:

3 adet rendelenmiş elma
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

İlk olarak rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca ceviz de konulur.
Hamuru için bir yoğurma kabına margarin, yoğurt, pudra şekeri ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
Hazırladığımız hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hazır olan hamur 5 bezeye ayrılır.
Her beze altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak sigara böreği sarar gibi sarınız.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriniz.

Elmalı kurabiye tarifi ile evde kolayca çıtır çıtır kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu tarif, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde beğeniyle tüketilecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi