Kavala kurabiyesi, bademli tadıyla mutfaklarda fırtınalar estiriyor. Bu tarif, kavala kurabiyesini evde yapmak isteyenler için adım adım rehber niteliğinde. Kıyır kıyır dokusu ve enfes tadıyla, bu kurabiye herkesin favorisi olacak.

Ev yapımı kavala kurabiyesiyle çay saatlerinizi taçlandırmaya ne dersiniz? Badem ve unun eşsiz uyumu, bu kurabiyeyi deneyen herkesi mest ediyor. İşte evde kavala kurabiyesi yapmanın tüm detayları.

Kavrulmuş bademlerin ağızda bıraktığı o eşsiz tat, kavala kurabiyesi tarifimizle mutfağınıza geliyor. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Yapımı için gerekenler ve adımlar aşağıda.

MALZEMELER

1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un (kavurmak için)
3 su bardağı un
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

1 su bardağı pudra şekeri

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

TARİF

Çiğ bademi rondoda 1-2 tur çekin. Hafif iri, dişe gelecek büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Ardından karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm malzemeleri ilave ederek toparlanana kadar yoğurun.
Hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin.
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.

Bu basit ve lezzet dolu kavala kurabiyesi tarifiyle, çay saatleriniz artık daha da özel. Kavrulmuş bademlerin lezzetiyle birleşen bu kurabiye, lezzetiyle tüm ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek. Kendi yapımınız kavala kurabiyelerinizi afiyetle yiyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Mutlu ve lezzetli çay saatleri dileriz!

Editör: Haber Merkezi