San Sebastian cheesecake, dünya çapında pek çok kişinin vazgeçemediği bir lezzet haline geldi. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde.

Kremsi dokusu ve benzersiz tadıyla San Sebastian cheesecake, tatlı dünyasında yeni bir fenomen. Bu özel cheesecake'i evde yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Yumuşacık dokusuyla bilinen San Sebastian cheesecake, evde de kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı. İşte adım adım San Sebastian cheesecake yapımı!

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Peynirli kısmı için:

400 gram labne
550 gram sürülebilir beyaz peynir
4 yemek kaşığı (silme) un
2 kutu sıvı krema (400 ml)

Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır? Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?

TARİF

İlk olarak fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları şeker ve vanilinle birlikte 4-5 dakika köpük köpük olana dek çırpın. Bu aşamada şekerin erimesi önemli. Kıtırlığı kalmamalı.
Peynirlerin suyunu süzüp geniş bir kaseye alıp çırpın. Kremaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Pütürleri kalmasın. Yumurtalı karışımı aktarıp nazikçe havalandırarak karıştırın. Homojen bir kıvam elde edin.
26 cm’lik kelepçeli kalıba her yerini kapatacak şekilde 2 adet pişirme kağıdı yerleştirin ve cheesecake i aktarın. Fazla pütür kaldıysa süzgeçten geçirerek aktarın. Tezgaha iki kere vurun ve fırına yerleştirin.
İlk 10 dakika 250 derecede pişmeye bırakın. Kenarları kızarsın. Sonrasında 200 dereceye indirip 20-25 dakika pişirin. (Fırından fırına farklılık gösterebilir) Pişerken biraz kabaracaktır. Kızardığı zaman kapatın ve fırın kapağını aralayıp 20-30 dakika fırında bekletin. Orta kısmı hafif yumuşak olmalı.
Oda sıcaklığında soğutun ve en iyi sonuç için buzdolabında 1 gün dinlendirip servis yapın.

San Sebastian cheesecake, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlıdır. Bu rehberle, bu özel cheesecake'i kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak olan bu tatlı, özel günlerinizin de vazgeçilmezi olacak.