Çorum'daki Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak Çorum'daki Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak

Kemal Kılıçdaroğlu, “Anadolu illerinde bir fabrikadan demiryolu ile limana taşıdığınızda lojistiğin tüm masraflarını devlet olarak biz karşılayacağız. Yatırım yapmak isteyenlerin deniz kenarındaki pahalı arsalar yerine Anadolu’daki, herhangi bir yerde daha uygun arsaları tercih etmesini sağlayacağız. Böylelikle sadece metropol kentlerden değil, her bölgeden kalkınan bir ülke haline geleceğiz” diye konuştu.

MEHMET TAHTASIZ, KILIÇDAROĞLU’NA BİLGİ VERMİŞTİ
Çorum’un demiryolu ağı ile Samsun ve Mersin limanlarına bağlanması konusu, CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tahtasız tarafından il başkanlığı döneminde çeşitli platformlarda dile getirilmiş ve gündeme taşınmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çorum’un temel sorunları ile ilgili bir dosya sunan Tahtasız, Ankara – Samsun demiryolu hattının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte İstanbul Boğazının da rahatlayacağını dile getirerek, “Samsun limanından Mersin limanına yıllık 14 milyon tonluk nakliye var. Bu da 144 bin tır dolusu yük demektir. Ankara – Samsun demiryolu ile birlikte yük treni direk Mersin limanına gideceği için İstanbul boğazında bir rahatlama olacaktır” ifadesini kullanmıştı.

Samsun – Merzifon – Çorum – Kırıkkale – Aksaray – Mersin  Kuzey & Güney Demiryolu Projesi hakkında bilgi veren Tahtasız, “Kuzeyin Güneye bağlanmasıyla boğazlardaki gemi trafiği de azalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları projeyi yürütüyor.  Acilen yapılmalıdır” demişti.

Tahtasız ayrıca Halk TV'de Eylül Han Tezel'in sunduğu "Yerelden Siyaset" adlı canlı yayın programına katılarak Çorum’un sorunlarını dile getirmiş ve bu konuyu gündeme taşımıştı. (Haber Merkezi)