Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından sosyal medyada yapılan konuyla ilgili paylaşımda, “Gazeteciler, toplumun Anayasal haber alma hakkını yerine getirirler. Olaylara ayna tutarlar. Gerçekler bazen acıtabilir. Ancak, kamudan kaynaklanan gücün gazetecilere karşı hoyratça kullanıldığı izlenimi vicdanları yaralar.

Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası sempozyum: Abdal Ata Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar Hitit Üniversitesi'nde Uluslararası sempozyum: Abdal Ata Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar

Gazeteci Tolga Şardan’ın doğru olup olmadığı son dönemde yargı çevrelerinde ve kamuoyunda da tartışılan konularla ilgili yazısından sonra tutuklanması son derece üzücüdür. Meslek yaşamının önemli bir bölümünü adliye koridorlarında geçiren yerli ve milli olduğu herkesçe bilinen Gazeteci Şardan’ın davet üzerine adliyeye giderek ifade vereceği ve elindeki tüm belge ve bilgileri yargıyla paylaşacağı açıktır. Gözaltı işlemi de orantısızdır ve yöneltilen suçlama ceza hukuku açısından da tutuklamayı gerektirmemektedir. Şardan’ın bir önce serbest bırakılması ve yargının gazetecilerle ilgili kararlarında daha dikkatli olması, ayrıca ülkemizin uluslararası imajının da dikkate alınması en büyük beklentimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.