Kerbela’da şehit edilen İmam Hüseyin ve yoldaşları aşkına kaynatılan aşure, canların gönül birlikteliği sağlamasına vesile oldu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı bahçesinde gerçekleştirilen Aşure Gününe katılım yoğun olurken, birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Aşık Dertli Divani’nin deyiş, duaz-ı imam ve gülbengleri ile anlam kazanan buluşmada semahlar dönüldü, aşure duası yapıldı.

Etkinliğe; CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Toplumun tüm renklerini içine alan etkinlikte yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Kerbela Şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Dede Nurettin Aksoy’un selamlama ve duası ile başlayan programda, protokol konuşmaları, semah gösterisi yer aldı. Ayrıca, Kadeş Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı semah ekibinin programı yer aldı. 

Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Yıldız Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Şah Hüseyin, Kerbela’da mazlumuyetin, ezilenin, direnişin ve onurun sembolüdür. Gerçekten de biat etmedi, gerçekten de çıkarı için makam sahibi olmadı. 

Hz. Ali’nin Fatıma’nın, Hüseyin’in ve Zeynep’in derdi ulu bir derttir bin dermana değişmeyiz.

Çorum'a yeni asfalt plenti kuruluyor: Saatte 120 ton üretim yapacak! Çorum'a yeni asfalt plenti kuruluyor: Saatte 120 ton üretim yapacak!

Dünyanın neresinde olursa olsun gam, hüzün, felaket ve facia varsa, orası Kerbela’dır. Irak’tır, Afrika’dır, Filistin’dir, Maraş’tır, Sivas’tır, Çorum’dur, Soma’dır, yanan ormanlarımızdır.

Kerbela için zalime lanet okumak, gözyaşı dökmek, aç susuz kalmak yetmez. En önemli unsur mazlum ve doğrudan yana tavır almalıyız. Kerbela İmam Hüseyin’in Sahabeleri’nin Sahrası’dır. Özgürlük Hz. Hüseyin’in dehasıdır. İşte bundandır ki Hz. Hüseyin’in hali halimiz, yolu yolumuzdur. Muharrem Ayı yasımızdır, matemimizdir” ifadelerini kullandı.