67 yaşındaki ünlü İngiliz doktor, gazeteci ve televizyon sunucusu Dr. Michael Mosley, tatil için gittiği Yunanistan'ın Simi Adası'nda 5 Haziran Çarşamba gününden bu yana kayıp. En son St Nicolas plajında görülen Mosley için arama kurtarma ekipleri dağlık ve ulaşılması güç bölgelerde yoğun bir arama faaliyeti yürütüyor.

Kimdir Michael Mosley?

Londra’da tıp eğitimi alan Michael Mosley, özellikle aralıklı oruç üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. Gazeteci Mimi Spencer ile birlikte kaleme aldığı "The Fast Diet (Hızlı Diyet)" kitabıyla global çapta ün kazanan Mosley, "5:2 diyeti" adı verilen ve haftada iki gün düşük kalori alınmasını öneren diyet programıyla milyonların hayatında değişiklik yaratmıştır. Aynı zamanda "Fast 800" diyetiyle de tanınan Mosley, İngiltere'de televizyon programlarına düzenli olarak katılmakta ve Daily Mail gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

Michael Mosley'e Ne Oldu?

Bursa'da 7. Dijital Tarla Günü Bursa'da 7. Dijital Tarla Günü

Tatil için Yunanistan'ın pitoresk Simi Adası'na giden Mosley, burada kayboldu. Arama kurtarma ekipleri, son olarak St Nicolas plajında görülen Mosley'i bulmak için adanın dağlık bölgelerinde geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Yetkililer, bir ceset bulunduğunu açıkladı fakat henüz cansız bedenin Mosley'e ait olup olmadığı konusunda bir bilgi verilmedi.

Son Gelişmeler:

Mosley ailesi ve arkadaşları, sevdiklerinin bulunması için umutlarını korurken, tüm dünyadan destek mesajları almaya devam ediyorlar. Michael Mosley'in kayboluşu, hem ulusal hem de uluslararası basında geniş yer buldu. Arama çalışmaları, son teknoloji ekipmanlar kullanılarak gece gündüz demeden sürdürülüyor.

Michael Mosley'in kayboluşu, onun takipçileri ve sağlık ile beslenme konusunda çalışmalarını takdir eden milyonlarca insanı derinden etkiledi.

Michael Mosley ölü bulundu

Yunanistan'ın Simi (Sömbeki) Adası'nda tatildeyken kaybolan doktor, gazeteci, TV ve radyo programcısı Dr. Michael Mosley'nin eşi, Mosley'nin öldüğünü doğruladı.

Clare Bailey Mosley, eşinin dağlık bir bölgede tırmanış yaparken yanlış bir rotaya saptığını ve arama ekipleri tarafından kolayca görülemeyeceği bir yerde yere yığıldığını söyledi.

Clare Bailey Mosley yaptığı açıklamada, "Michael maceracı bir adamdı, onu bu kadar özel kılan şeylerden biri de buydu" dedi.

Clare, "Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Harika, komik, nazik ve zeki eşim Michael'ı kaybetmiş olmak çok zor. Birbirimizi çok seviyorduk ve birlikte çok mutluyduk. Dünyanın dört bir yanından gelen sevgi dolu mesajlar ailemi ve beni teselli etti. Michael'ın birçoğunuz için çok şey ifade ettiği açık. Michael ile bu hayatı yaşadığım için çok şanslıyım" ifadelerini kullandı.

TV programları ve BBC Radyo 4'daki "Just One Thing" podcastiyle tanınan 67 yaşındaki Mosley'den, 5 Haziran Çarşamba gününden beri haber alınamıyordu.

Editör: Haber Merkezi