Tel tel ayrılan bir katmer tarifiyle misafirlerinizi etkilemeye ne dersiniz? İşte adım adım katmer yapmanın püf noktaları! Geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden keşfedin ve bu nefis tarifle sevdiklerinizi mutlu edin.

Evinizde mis gibi kokan ve tel tel ayrılan katmer yapmanın sırrını keşfedin! Bu detaylı tarifle, katmer yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilir ve mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hazırlaması kolay bu lezzetle, misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun.

Geleneksel tatları modern dokunuşlarla yeniden keşfetmeye hazır mısınız? Tel tel ayrılan katmer tarifiyle mutfakta lezzetli bir yolculuğa çıkın. Bu basit ve pratik tarifle, katmer yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

2,5 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Aralarına ve üzerine sürmek için;

150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi

Hamuru için geniş bir kaba tüm malzemeleri alarak güzelce yoğuralım. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Hamuru 10-12 eşit parçaya bölüp yuvarlayalım. Üzerine un serperek ince bir şekilde açalım.
Erittiğimiz tereyağını sıvı yağla karıştıralım. Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı yağ dökelim ve elimizle her tarafına iyice sürelim.
Üzerine tekrardan açtığımız hamuru serelim ve her tarafına yağ sürelim. Rulo yapalım ve içe doğru sararak gül şekli verelim.
Bütün bezelere aynı işlemi yapalım. Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika bekletelim.
Tezgaha biraz un serpelim ve hamurları orta büyüklükte açalım.
Yağsız tavada kızaran tarafını yağlayarak pişirelim. Sıcak bir şekilde servis edelim.

Bu harika katmer tarifiyle mutfakta harikalar yaratmanın keyfini çıkardınız mı? Tel tel ayrılan bu lezzet, sadece tadıyla değil, yapım kolaylığıyla da sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Geleneksel katmer lezzetini evde denemenin mutluluğunu yaşarken, yeni tarifler keşfetmeye devam edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi