Karadeniz ve İç Anadolu'nun birleşim aksı içinde yer alan Turhal-Amasya kara yolu üzerinde bulunan Aydınca tüneli hizmete girdi.

Tokat'ın Turhal ilçesi ile Amasya'nın Aydınca köyü arasında kalan 51,60 kilometrelik modern karayolu projesinde yer alan tüneller faaliyete geçti.  1010 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde olan tüneller yolculukların çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak.

Tünel tasarımı, zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü güzergahta, hızlı ve güvenli bir trafik imkanının keyfini sürmeyi sağlayacak. Özellikle turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımda büyük bir güvenlik hizmetleri olan bu tünel, sadece yerel halk için değil, aynı zamanda bölgedeki turistik veya ticari faaliyetlerle gelenler için de büyük bir avantaj olacak.

İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz İmamoğlu: "İnce eleyip sık dokuyoruz

Bu tünel projesi, Amasya ve Turhal'ı birbirine bağlayan bağlarken, aynı zamanda Karadeniz ve İç Anadolu'nun tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerde de birleşecek. Tünellerin ve modern yol yapımının, bölgenin ve gelişmişliğin kalkınmasında önemli rol oynayacak.

Amasya tünellerle geçildi

Arazi şartlarının zorluğu nedeniyle güzergah boyunca toplam uzunluğu 3,3 kilometre olan 2 adet çift tüp tünel, 4 adet çift viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 2 adet çift köprü ve 3 adet tek köprü olmak üzere 14 adet yapı inşa edildi.  11,3 kilometrelik Amasya çevre yoluyla transit geçiş Suluova-Amasya yolundan ayırıp, Amasya'nın güneybatısından geçerek Amasya-Turhal yoluna bağlandı.  Yolun aktif hale gelmesiyle yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi baypas edilerek, transit trafik şehir dışına alındı. Projeyle seyahat süresi 30 dakikadan 7 dakikaya indi.