Kakaolu ıslak kek, hem lezzetiyle hem de pratik yapımıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, hem misafirlerinizi şaşırtacak hem de kendinize harika bir tatlı şöleni yaşatacaksınız.

Çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek nefis bir tatlı arıyorsanız, kakaolu ıslak kek tarifimiz tam size göre. Lezzetiyle büyüleyen ve kolayca hazırlanan bu kek, ağızda dağılan yapısıyla favoriniz olacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Kakaolu ıslak kek, çay ve kahve saatlerinize tat katacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacaksınız.

MALZEMELER

Hamuru için:

3 yumurta
Birer bardak şeker, süt, yağ
1 paket vanilin
2 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 bardak un

Sosu için:

1 bardak süt
1 bardak şeker
4 kaşık kakao
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yağ

TARİF

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Hamuru için hamur malzemelerini bir kapta karıştırın.
Yağladığınız fırın kabına hamur karışımını dökün.
Sıcak fırında 180 derece yarım saat kadar pişirin.
Sos malzemelerini bir tencerede pişirin.
Fırından çıkardığınız keki sıcakken sıcak sos ile buluşturun.

Kakaolu ıslak kek tarifi, hem kolay yapımı hem de muhteşem lezzeti ile çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarifle misafirlerinizi şaşırtabilir ve kendinize tatlı bir mola verebilirsiniz. Kolayca temin edilebilen malzemelerle, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu keki mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi