Börek lezzetini andıran peynirli krep tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir tat katın. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. İşte malzemeler ve yapılışı!

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz peynirli krep, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Börek tadında bu krepleri yapmak için gerekenler ve püf noktaları burada.

Peynirli krep, sadece kahvaltılarda değil, gün içinde de hafif bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Bu tarif ile börek lezzetinde krepleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

Börek lezzetinde Peynirli Krep

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı su (200 ml)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağından biraz az un
150 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Akbinde başka bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu alalım.

Unun üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Akabinde içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.

Yapışmaz tavanın içerisine bir miktar kadar sıvı yağ döktükten sonra hamurdan bir kepçe alalım ve tavanın içerisine dökerek güzelce pişirelim.

Hamuru tavanın içerisinde yaydıktan sonra krepimizi arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirmeyi ihmal etmeyelim.

Peynirli krep, pratik malzemelerle ve basit birkaç adımla hazırlayabileceğiniz, börek lezzetini aratmayacak bir kahvaltılık. Bu tarifle, hem lezzetli hem de doyurucu krepleri hızlıca sofranıza getirebilirsiniz. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi